vineri, 19 iulie 2024
26 C
București
Semnalul.rospot_img
JurnaluldeDimineata.rospot_img

Printre femeile frumoase care se puteau întâlni la Athénée Palace era Ileana Kerciu (născută Pociovălișteanu)

Editoriale

Printre femeile frumoase care se puteau întâlni la Athénée Palace era Ileana Kerciu (născută Pociovălișteanu), care era fiica nelegitimă a lui Leonard, marea stea a operetei române1. A fost una din cele mai extraordinare aventuriere ale generației mele. Am întâlnit-o de câteva ori pe vremea când avea o legătură cu Mihai Brâncoveanu, care mi-a prezentat-o.

Era o blondă foarte atrăgătoare, îngrijit coafată, elegant îmbrăcată și cu buzele totdeauna intens fardate. Era agreabilă, veselă, dar nu strălucea nici prin cultură, nici prin inteligență. Era înrudită cu Guță Tătărescu. Când a apărut la Athénée Palace era văduvă, căci soțul ei, Virgil Kerciu, aviator de elită, murise într-un accident de avion.

Frumoasă cum era, l-a cucerit pe Mihai Antonescu, care i-a făcut cadou, printre altele, casa în care acum se află muzeul Zambaccian.

Când lucrurile au început să evolueze negativ pe frontul de est, mama Ileanei, Lenuța Pociovălișteanu, o olteancă din Târgu Jiu frumoasă și deșteaptă, s-a speriat și a făcut presiuni mari asupra lui Antonescu până ce acesta a expediat-o pe Ileana în Elveția cu o sumă de bani acceptabilă. Viața ei a continuat ca o telenovelă.

 

mai mult la : /revistaclipa.eu/

Citeşte şi: Milionarii erau morţi după românca Ileana Pociovălişteanu | Serial Libertatea „Luna iubirii”

Ileana Pociovălișteanu / Wikipedia

 


Descoperă mai multe la 𝓘𝓷𝓽𝓮𝓻𝓫𝓮𝓵𝓲𝓬𝓪 🖊️ mapamond🌐media

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Stirile noastre

Lasă un răspuns

Ultimele articole

Descoperă mai multe la 𝓘𝓷𝓽𝓮𝓻𝓫𝓮𝓵𝓲𝓬𝓪 🖊️ mapamond🌐media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura