Prețurile camerelor de hotel din marile orașe ale României după Marea Criză

Pentru promovarea turismului în România în perioada interbelică, în luna martie 1934 Consulatul General al României la New York transmite către Ambasada României la Washington o informare despre tarifele camerelor de hotel din principalele orașe ale României.

Din această informare, păstrată în Arhivele Diplomatice ale Ministerului Afacerilor Externe, aflăm cât costa în 1934 o cameră la Hotelul Athêné Palace din București sau Hotelul Imperial din Craiova sau Hotelul Grand din Constanța sau Hotelul Metropol din Piatra Neamț sau Hotelul Astoria din Oradea sau Hotelul Împăratul Romanilor din Sibiu. Aceste informații erau utilizate de diplomații români din Statele Unite ale Americii pentru promovarea turismului din țara noastră în rândul călătorilor și turiștilor americani.

O camera fără baie pentru două persoane costa la Athene Palace 350 lei, cu baie pentru o persoană 650 lei, cu baie pentru două persoane 600 lei, iar un apartament 800 de lei. La Union o camera cu baie pentru două persoane era între 300 și 350 de lei. La Boulevard o camera fără baie pentru o persoană era 180-200 lei, iar una cu baie pentru două persoane 340-400 lei. La hotel New York din Cluj se stătea cu 92 lei într-o cameră fără baie pentru o persoană, iar un apartament cu baie ajungea la 276 lei.

Sursa articol: capital.ro

Articolul complet: evenimentulistoric.ro

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus