Digiteca Arcanum, locul unde milioane de pagini digitalizate își dau întâlnire, poate fi accesată gratuit până în 15 octombrie. Numeroasele documente istorice, ziarele și revistele sunt felul prin care poți călători în timp. Deci nu ai nevoie de mașinării speciale pentru a întreprinde asta. Dorința și accesul la internet sunt suficiente. Apoi totul va căpăta alte însemnătăți. Asta pentru că vei avea posibilitatea să te plimbi pe străzile orașelor de altădată, să fii martor al războaielor mondiale, să treci cu detașare prin perioada comunistă, să vezi trendurile vestimentare. Cu alte cuvinte, e aproape imposibil să nu găsești informații din domeniul de care ești interesat.
În Universul pe care Digiteca Arcanum ți-l va dezvălui vei avea șansa de a descoperi Adevărul vremurilor de altădată. Iar acest adevăr nu vine singur. Ci vine cu o savoare aparte, fiindcă astfel poți simți parfumul deosebit pe care limba română de la sfârșitul secolului al XIX-lea îl avea. Și dacă tot am menționat această perioadă, este esențial să îți aducem în vedere faptul că în Digiteca Arcanum se află și publicații în limba română scrisă cu alfabet chirilic. Și nici măcar nu trebuie să fii cunoscător al acestui tip de scriere pentru a putea descoperi ce se întâmpla în Telegraful Român din 1855, de exemplu. Tot ce ai de făcut este să selectezi porțiuni din text, să le copiezi și apoi să le așezi într-un document. Prin intermediul unui soft pe care noi l-am dezvoltat, atunci când vei da paste fragmentelor, rezultatul va fi unul în alfabet latin.
Ce este Digiteca Arcanum?
Dacă încă nu e clar ce este Digiteca Arcanum, îți vom spune în următoarele rânduri. Este un spațiu al filelor digitalizate, care în prezent cuprinde peste 50 de milioane de pagini. Această bază de date este extrem de ușor de utilizat, în ciuda numărului mare de documente pe care le cuprinde. Prin intermediul introducerii unei sintagme sau unui cuvânt în căsuța de căutare, rezultatele vor apărea cât ai clipi. Iar această expresie nu este deloc clișeică. E realitatea pe care chiar te îndemnăm să o încerci. Îți mai recomandăm să testezi și filtrarea rezultatelor pentru a obține informații cât mai precise. Iar dacă ești în căutarea unui membru al familiei sau a unui cunoscut, poți să arunci o privire și asupra modului în care funcționează căutarea facială. Încarcă o fotografie în baza de date și pregătește-te pentru ce ți se va dezvălui.
Exemplele de publicații de mai sus sunt infime în comparație cu ceea ce se află în Digiteca Arcanum. Spațiul este unul nepărtinitor, așadar cel care îl explorează are posibilitatea de a vedea mai multe puncte de vedere asupra aceluiași subiect. Vrei să afli cum erau politicienii români în vremea lui Cuza, a lui Carol al II-lea sau în perioada comunistă? Intră pe Digiteca Arcanum și lasă-te purtat de informațiile pe care le vei găsi aici. Ți-am promis o călătorie în timp și asta vei primi. Profită de gratuitatea pe care ți-o oferim până în 15 octombrie!
Descoperă mai multe la 𝓘𝓷𝓽𝓮𝓻𝓫𝓮𝓵𝓲𝓬𝓪 🖊️ mapamond🌐media
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.