Industria textilă în perioada interbelică

Industria noastră de mătăsuri, ţesături, stofe şi textile era atât de bine organizată, încât putea livra pe piața internă la preţuri extrem de convenabile toate stocurile de mărfuri de primă calitate. Foarte mulţi negustori bucureşteni şi din întreaga ţară îşi prezentau mărfurile drept „străine”, vânzându-le întocmai, la preţuri ridicate.

Fabrica de mătăsuri „S. TREBITSCH & FIU” din Bucureşti era atât de bine utilată, încât firele de mătase brută, aduse din străinătate, se transformau, graţie maşinilor ei, în cele mai fine mătăsuri, voile-uri şi imprimeuri. Experţii au dovedit că între mătăsurile străine, de fabricaţie germană, franceză sau italiană şi producţia firmei de mai sus, nu exista nici o diferenţă, ba ceva mai mult, în unele articole, mărfurile noastre din ţară erau superioare calitativ.

La Timişoara exista puternica fabrică de specialitate „INDUSTRIA LÂNEI, SA” ale cărei produse erau minunate, ca desen, culoare şi ţesătură. Stofele fabricate aici se vindeau în toată ţara şi erau exportate în ţările vecine ca: Jugoslavia, Bulgaria, Ungaria etc.

Mai aveam apoi în tară „INDUSTRIA TEXTILĂ”, care era renumită în toată Europa pentru excelentele sale produse de „milanaise”.

Sursa articolulului: evz.ro

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus