Călătoria jupânesei de la Jariștea

Aurora Nicolau, „cocoana” a cărei poveste se leagă de numele Locanta Jariștea, este probabil cea mai cunoscută cârciumăreasă din București. În fiecare seară, îmbrăcată în straie boierești, Kera Calita (numele de scenă), întreține atmosfera, așa cum se întâmpla în cârciumile renumite ale Bucureștiului interbelic.

Ramona Raduly, realizatoarea interviului, a auzit multe povești despre această doamnă, ținând morțiș să o cunoască. Cum este să fii copilă și să crești la curtea boierilor, să ajungi la București și să-ți dorești să ai o cârciumă. Cum este să visezi la o grădină de vară cu scaune și mese din fier forjat și cu piatră mărgăritar pe jos, dar mai ales cum este să pui atâta valoare pe tradițiile vechiului București. Așa că s-au întâlnit „la cârciumă” și au intrat într-un timp cum nu găsești nicăieri altundeva, un tărâm parcă neatins al vechiului București în care orice obiect de artă are o istorioară, ca să nu mai vorbim de ce ar avea de povestit pereții de-ar avea ochi și urechi.

Citiți pe life.ro povestea de viață, de dragoste și de cârciumăreasă a Aurorei Nicolau, interviu realizat de Ramona Raduly.

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus